"Ik zat in het Parkhotel, daar zaten we met Sportclub Enschede bij elkaar. Er moest gestemd worden, want financieel was het met beide clubs slecht gesteld. De gemeente was bereid om één voetbalclub te steunen, niet twee."
"Bij Sportclub Enschede gingen ze er vanuit dat de Boys tegen zouden stemmen, dan zou Sportclub als enige profclub verder kunnen gaan. Maar de Enschedese Boys stemde uiteindelijk ook met een ruime meerderheid voor de fusie van beide clubs. Bij Sportclub gebeurde dat ook, en daaruit is in 1965 FC Twente ontstaan."
"Er was een aantal verstokte Sportclub-supporters, onder wie Wouter Koning, een bloemist uit Enschede. Toen de fusie definitief was ging hij 's nachts in het Parkhotel achter de piano zitten en het lied 'Het sprookje is uit' spelen. Vervolgens kwamen allemaal mensen rond de piano staan, die zongen allemaal mee met de tranen in hun ogen. Hun Sportclub Enschede bestond niet meer, dat was een emotioneel moment."
"De echte Boys- en Sportclub-aanhangers zagen toen al aankomen dat beide clubs ver weg zouden zakken. Daar hebben ze gelijk in gekregen. Enschedese Boys bestaat helaas niet meer, die club werd in 2017 opgeheven vanwege geldproblemen en een te klein ledenaantal. Sportclub Enschede voetbalt tegenwoordig in de vijfde klasse."
"Ik had een kennis die voetbalde bij de veteranen, die zei altijd: 'Ik kom van mijn leven niet in het Diekman stadion. Ik ben Sportclub-man en geen FC Twente-man.' Op zondags ging hij een ritje maken met zijn kinderen en dan reed hij wel langs het stadion. Hij keek daar naar het scorebord met ballen eraan, zodat hij kon zien wat de tussenstand was. Tijdens de wedstrijden reed hij daar twee of drie keer langs. Maar in het stadion kwam hij niet. Zo waren er meer supporters, ook van de Enschedese Boys, die nooit in het Diekmanstadion zijn geweest."